U Juri posao za 150 Kragujevčana

Bez autora
Jun 14 2010

Južnokorejska kompanija "Jura korporacija", koja je pre tri meseca kupila fabriku "Zastava elektro" u Rači, do kraja ovog meseca zaposliće još 150 radnika. Kompanija Jura trenutno ima ukupno 570 radnika različitih profila zanimanja, od čega su njih 99 iz Kragujevca odakle će biti i 150 novozaposlenih. Novi radnici će raditi isključivo na poslovima u proizvodnji. Poslodavac planira da "Jura korporacija" u Rači ima ukupno do 1.200 zaposlenih. U fabrici se radi na adaptaciji pogona i instalaciji mašina od čega će zavisiti dinamika zapošljavanja. Iako je proizvodnja električnih kablova za automobilsku industriju u početnoj fazi jer je počela pre oko mesec dana, svi proizvodi se izvoze partnerima te kompanije odnosno proizvođačima automobila Hjundai, Kia i Daevu. Među Kragujevčanima prednost u zapošljavanju u kompaniji Jura imaju nezaposleni sa evidencije službe zapošljavanja koji imaju od prvog do četvrtog stepena obrazovanja i nemaju više od 40 godina života.

U Juri posao za 150 KragujevčanaJužnokorejska kompanija "Jura korporacija", koja je pre tri meseca kupila fabriku "Zastava elektro" u Rači, do kraja ovog meseca zaposliće još 150 radnika.

Kompanija Jura trenutno ima ukupno 570 radnika različitih profila zanimanja, od čega su njih 99 iz Kragujevca odakle će biti i 150 novozaposlenih.

Referent za kadrovska pitanja u kompaniji Jura Ivana Radović kaže da će novi radnici raditi isključivo na poslovima u proizvodnji.

Naglašavajući da poslodavac planira da "Jura korporacija" u Rači ima ukupno do 1.200 zaposlenih, Radovićeva je dodala da se u fabrici radi na adaptaciji pogona i instalaciji mašina od čega će zavisiti dinamika zapošljavanja.

Prema njenim rečima, iako je proizvodnja električnih kablova za automobilsku industriju u početnoj fazi jer je počela pre oko mesec dana, svi proizvodi se izvoze partnerima te kompanije odnosno proizvođačima automobila Hjundai, Kia i Daevu.

Prema rečima direktorke kragujevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljane Petrović, među Kragujevčanima prednost u zapošljavanju u kompaniji Jura imaju nezaposleni sa evidencije službe zapošljavanja koji imaju od prvog do četvrtog stepena obrazovanja i nemaju više od 40 godina života.

Po ranijim izjavama, plata u kompaniji Jura je 19.500 dinara, a problem Kragujevčana koji će na posao ići do Rače, jeste prevoz jer sami moraju da se snalaze.

Gradski prevoznik Autosaobraćaj u jutarnjim časovima autobus za Raču ima u šest sati i cena karte u jednom pravcu je 120 dinara, a naredni prevoz je u devet časova.

Petrovićeva navodi "da će gradska uprava Kragujevca u bliskoj budućnosti obezbediti redovne autobuske linije do susedne opštine Rača".

Kompanija Jura je u prva dva kruga zapošljavanja isključivo tražila radnike među nezaposlenima u Rači. Iako je bilo najava da će radnici ići na obuku i inostranstvo do danas to nije učinjeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik